TARIMSAL ÖZELLİKLERİ
Hasat Olum Süresi: 100-121 gün
Bakla Açılma: yoktur
Harman olma kabiliyeti: çok iyi
Verim: Verim düzeyi iklim ve toprak yapısına göre değişmekle birlikte 131-210 kg/da arasında değişmektedir.
Mibzerle yapılacak ekimde dekara atılacak tohum miktarı tohumun tane iriliğine göre farklılık göstermekte olup 10-12 kg/da olarak önerilmektedir.
Mibzerle ekim sıra arası ot kontrolü çapa makinesi ile yapılacaksa 45 cm, elle yapılacaksa 30-35 cm ekim derinliği 5-6 cm olmalıdır.
Kimyasal ilaçlarla yabancı ot mücadelesi yapılabilir.
MORFOLOJİK ÖZELLİKLER
Gelişme Şekli: Dik
Bitki Boyu: 41-46,3 cm
İlk Bakla Yüksekliği: 35 cm
Çiçek Rengi: Beyaz
Meyvede Tane Sayısı: 1-2 adet
Bitkide Bakla Sayısı: 24-30 adet
Tane Tipi: Koçbaşı
Tane Rengi: Bej
100 Dane Ağırlığı: 42,5-49,9 gr.
KALİTE ÖZELLİKLERİ
Su Alma Kapasitesi: 0,36-0,45 gr/tane
Şişme Kapasitesi: 0,48 ml/tane
Pişme Durumu: Çok iyi
Protein Oranı: %23,4-%25,3
Ort. Elek Analizi: 8,2-8,6 mm
Hastalık ve Zararları: Antraknoz hastalığına toleranslı
Önerildiği Alanlar: Nohut tarımı yapılan tüm bölgelerde önerilmektedir.
Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından 06.04.2009 tarihinde tescil edilmiştir.